Smoothies

Banaan smoothies zijn lekker en talrijk aan vitaminen! Zie voor lekkere banaan smoothies de Bananenbom en de Banaan Mango smoothie.

Bananen smoothies zijn niet alleen gezond, maar ze geven je energie een lekkere boost. Door de grote hoeveelheid aan vitamines helpen ze mee bij je gezondheid. Met een smoothie van banaan kan je ervoor zorgen dat je weerstand hoger wordt. Dit komt door de vitamine C dat bijdraagt aan een betere weerstand. Het helpt je ook sneller weer gezond te maken als je ziek bent geworden. Twijfel dus niet als je ziek bent en koop een paar bananen voor een gezonde bananen smoothie.

Lekkere bananen smoothies maken is niet zo lastig als je de juiste recepten hebt en een paar verse bananen. Een slimme tip die je alvast meegeven is om je bananen van te voren in te vriezen. Je hebt zo minder ijs nodig en je bananen smoothie wordt extra dik en lekker om op te drinken. De dikte helpt mee om jezelf verzadigt te voelen, waardoor je voorlopig geen honger hebt na een gezond tussendoortje. Je stilt zo het hongergevoel en dit helpt je bij een dieet. Maar het is natuurlijk ook gewoon heel erg lekker!

Een recept dat onze favoriet is voor een smoothie is mango met banaan. Hiervoor gebruik je één banaan, één mango, een half kopje yoghurt, 6 ijsblokjes en 1 kopje sinaasappelsap. Meng alles door elkaar heen en stop het in de blender. Als het klaar is dan kan je het eventueel in de koelkast terugzetten om af te koelen. Maar je smoothy is klaar voor gebruik. Zoals je ziet is een smoothy maken helemaal zo lastig niet. Je kan ook eenvoudig zelf een smoothy recept met banaan maken. Een banaan is lekker te combineren met fruitsoorten die je zelf lekker vindt. Combineer banaan bijvoorbeeld eens met aardbeien voor een smoothy. Of combineer hem met een appel voor een combinatie van zuur en zoet binnen je eigen smoothie. Eigenlijk is helemaal niets te gek zolang je het zelf, maar lekker vindt!

Zelf een smoothy maken begint met het aanschaffen van een blender. Je kan vrijwel iedere smoothie klaarmaken door hem in de blender te stoppen. Combineer je recept met een half kopje yoghurt, sap naar keuze en ijsblokjes en je smoothie is klaar voor gebruik. Als je jouw zelfgemaakte recept voor smoothies extra lekker wil maken dan gebruik je natuurlijk een banaan als hoofdingrediënt.
smoothie banaan
Smoothies met banaan, veel mensen kunnen er van genieten. Je kunt verschillende lekkere smoothies maken met banaan. Om te beginnen heb je natuurlijk een banaan nodig, een volle kop yoghurt en een kop sinaasappelsap (dit kan vers zijn, maar mag ook sap uit een pak zijn). Dan snijd je de banaan in stukken en deze voeg je samen met de yoghurt en de sap in de blender. Dit wordt een smeuïge, gezonde smoothie en na het mixen is hij klaar om van de vele vitaminen te genieten!

Er wordt ook wel eens over de anti kater smoothie gesproken, dan heb je nodig anderhalve banaan, een glas melk, dit kan gewone melk zijn, maar ook sojamelk of amandelmelk is hiervoor geschikt. Verder heb je nog twee theelepels honing nodig. Je neemt eerst de melk en deze doe je in de blender. Dan doe je hier de honing en de stukken van de banaan bij. Dit geheel mix je en je hebt een heerlijke smoothie welke goed schijnt te helpen tegen een kater.

Een andere smoothie met banaan die je kunt maken is de smoothie met banaan en pindakaas. Je hebt een bevroren banaan nodig. Een eetlepel pindakaas en een kop melk. Je doet alles bij elkaar in de blender en je smoothie is klaar. Je kunt de smoothie ook minder dik maken door er gewoon wat meer melk bij te doen.

Dit zijn een aantal lekkere smoothies met banaan die je eenvoudig zelf kunt maken. Chocolade en banaan is ook een heerlijke combinatie, dus ook daar kun je een heerlijke smoothie mee maken, chocoladevla en banaan bijvoorbeeld! Smakelijk eten!