Banaan voedingswaarde

Bent u benieuwd naar de banaan voedingswaarde? De banaan is voor velen een gezond product en bevat tal van gunstige stoffen voor ons lichaam. Het is wat dat betreft verstandig om regelmatig een banaan te eten.

Energie en eiwitten

We zetten de banaan voedingswaarde op een rij aan de hand van een aantal verschillende elementen. Een banaan heeft bijvoorbeeld redelijk veel energie te bieden, het gaat om 86 Kcal. Dit betekent dat een banaan gelijk staat aan een glas frisdrank. Daarnaast kunt u met een banaan rekenen op bijvoorbeeld 1,2 gram eiwit en haat het om ongeveer 18,8gr koolhydraten. De banaan is op die manier zeer gezond en kent maar weinig vet, waardoor het een goed idee is om hier dagelijks gebruik van te maken.

Vetten en vitamines

Waar de banaan aan de ene kant rijk is aan koolhydraten en daardoor aan energie, hoeft u aan de andere kant niet te vrezen voor teveel vet. De banaan voedingswaarde laat zien dat er maar 0,2gr vet per 100 gram banaan in voorkomt. Aan de andere kant zorgt de banaan juist wel voor gezonde vitamines. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld vitamine C en vitamine B11, die er relatief veel in voorkomen. Ook Vitamine B6 zit in de banaan en we vinden er onder andere Vitamines B1 en B2 in terug. De voedingswaarde van de banaan laat op die manier zien dat het een uitstekend idee is om hier gebruik van te maken.

Mineralen in banaan

Verder kunt u rekenen op tal van mineralen in de banaan. De banaan voedingswaarde laat ons zien dat u bijvoorbeeld kunt rekenen op natrium, kalium en calcium. Ook komt er fosfor in voor, net als ijzer, magnesium en koper. Aangezien er ook zink in banaan zit zorgt dit voor een rijke bron van mineralen, die ons lichaam uitstekend kan gebruiken. De banaan voedingswaarde zorgt voor een absolute aanbeveling om regelmatig een banaan te eten, zodat uw lichaam de juiste voedingsstoffen stuk voor stuk binnen zal krijgen.