Bananenpoeder

Bananenpoeder is een van de meest veelzijdige make-up producten die er zijn. Of je nu op zoek bent naar een subtiele gloed op je huid of een dramatische highlight voor je ogen, dit poeder is zeker de truc! Maar wat is bananenpoeder en hoe kun je het gebruiken? In deze blog neem ik je mee naar de vele manieren waarop je dit fantastische product kunt gebruiken en hoe het je kan helpen om de look te bereiken die je altijd al wilde.

Wat is bananenpoeder?

Bananenpoeder is een soort settingpoeder met een gele tint. Het wordt gebruikt om foundation en concealer te fixeren en het gezicht een subtiele highlight te geven. Het is ook zeer geschikt om oogschaduw te fixeren en creasen te voorkomen. Het kan ook op het lichaam worden gebruikt en in de huid worden gemengd voor een subtiele, geaccentueerde look.

De gele kleur van bananenpoeder is te danken aan het kleurpigment caroteen, dat voorkomt in veel voedingsmiddelen, zoals wortels, abrikozen en cantaloupe. Het is ook wat bananen hun gele tint geeft.

De textuur van bananenpoeder is meestal vrij licht en zijdeachtig, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes. Het kan worden gebruikt op droge, vette en gemengde huid, omdat het niet aankoekt of zich nestelt in fijne lijntjes en rimpels.

Voordelen van bananenpoeder

Bananenpoeder heeft veel voordelen voor je make-up. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van dit product:

 1. Het zet uw foundation en concealer: Bananenpoeder is geweldig om je foundation en concealer te fixeren, zodat je make-up de hele dag blijft zitten.
 2. Het voegt een subtiele highlight toe: Bananenpoeder kan worden gebruikt om een subtiele highlight aan je gezicht toe te voegen. Het ziet er vooral geweldig uit als je het gebruikt om de jukbeenderen, de neusbrug en de cupidoboog te accentueren.
 3. Het voorkomt vouwen: Bananenpoeder is ideaal om te voorkomen dat oogschaduw uitloopt, omdat het een lichte textuur heeft die niet aankoekt.
 4. Het kan gebruikt worden op het lichaam: Bananenpoeder kan worden gebruikt op het lichaam, zoals de armen en benen, om een subtiele, geaccentueerde look te creëren.
 5. Het is geweldig voor alle huidtypes: Bananenpoeder kan worden gebruikt op een droge, vette en gecombineerde huid omdat het een lichte en zijdeachtige textuur heeft.

Hoe kan ik bananenpoeder gebruiken?

Bananenpoeder kan op verschillende manieren worden gebruikt. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop je dit product kunt gebruiken:

 1. Foundation en concealer instellen: Bananenpoeder is geweldig om je foundation en concealer te fixeren. Doop gewoon een pluizige kwast in het poeder en druk het in je huid.
 2. Markeren: Je kunt bananenpoeder gebruiken om een subtiele highlight aan je gezicht toe te voegen. Neem gewoon een klein, pluizig penseel en doop het in het poeder en breng het aan op de zones die je wilt highlighten.
 3. Oogschaduw creasen voorkomen: Bananenpoeder is geweldig om het creasen van oogschaduw te voorkomen. Druk gewoon een klein beetje van het poeder op je oogleden en meng het in met een penseel of je vingertoppen.
 4. Oogschaduw fixeren: Bananenpoeder kan ook worden gebruikt om oogschaduw te fixeren. Druk gewoon een klein beetje poeder op je oogleden en meng het in.
 5. Contouren: Bananenpoeder kan worden gebruikt om een subtiele contour te creëren. Neem gewoon een contourpenseel, doop het in het poeder en breng het aan op de gebieden die je wilt contouren.

De verschillende soorten bananenpoeder

Er zijn verschillende soorten bananenpoeder op de markt. Hier zijn enkele van de populairste soorten:

 1. Losse poeder: Losse bananenpoeder is geweldig voor het instellen van foundation en concealer. Het is ook geweldig voor het creëren van een subtiele highlight op het gezicht.
 2. Geperst poeder: Geperst bananenpoeder is geweldig voor het creëren van een subtiele contour en het instellen van oogschaduw.
 3. Romig poeder: Creamy bananenpoeder is geweldig voor het creëren van een dewy finish op de huid.
 4. Matterend poeder: Matterende bananenpoeder is geweldig voor het creëren van een matte afwerking op de huid.

Tips voor het aanbrengen van bananenpoeder

Het aanbrengen van bananenpoeder kan lastig zijn, dus hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit dit product haalt:

 1. Zorg ervoor dat je huid is voorbereid: Voordat je bananenpoeder aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je huid is voorbereid. Zorg ervoor dat je huid schoon en gehydrateerd is, zodat het poeder zich beter aan je huid hecht.
 2. Begin met een lichte laag: Begin met een lichte laag bananenpoeder en bouw van daaruit op. Je kunt altijd meer toevoegen als dat nodig is.
 3. Gebruik een pluizige kwast: Zorg ervoor dat je een pluizige kwast gebruikt om het poeder aan te brengen voor een gelijkmatigere toepassing.
 4. Set met een setting spray: Om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten, stel je het in met een setting spray. Hierdoor hecht het poeder beter aan je huid en blijft je make-up langer zitten.

De beste bananenpoeders

Er zijn zoveel bananenpoeders op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke de beste zijn. Hier zijn enkele van de beste bananenpoeders die ik heb gevonden:

 1. TheBalm Bahama Mama: Dit is een geweldig alles-in-één bananenpoeder. Het is geweldig voor het zetten van foundation, highlighten en contouren.
 2. NARS Light Reflecting Loose Setting Powder: Dit is een geweldige losse bananenpoeder die geweldig is voor het zetten van foundation en concealer.
 3. Too Faced Sweetie Pie Bronzer: Dit is een grote romige banaan poeder dat is geweldig voor het creëren van een dewy finish op de huid.
 4. Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer: Dit is een geweldig geperst bananenpoeder dat geweldig is voor het creëren van een subtiele contour en het instellen van oogschaduw.

Bananenpoeder make-up look ideeën

Als je wat inspiratie zoekt voor je volgende make-up look, zijn hier wat ideeën voor het gebruik van bananenpoeder:

 1. Natuurlijke look: Voor een natuurlijke look gebruik je een licht laagje bananenpoeder om je foundation en concealer te fixeren. Gebruik vervolgens een pluizige kwast om de jukbeenderen, de neusbrug en de cupidoboog lichtjes te accentueren.
 2. Gebronsde godin: Voor een gebronsde godinnenlook gebruik je een pluizige kwast om een lichte laag bananenpoeder op je oogleden aan te brengen. Breng vervolgens met een contourkwast een donkerder tint bananenpoeder aan op de holtes van je wangen.
 3. Dewy finish: Voor een dewy finish gebruik je een romig bananenpoeder om je foundation en concealer in te stellen. Breng vervolgens met een pluizige kwast een licht laagje poeder aan op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog.
 4. Smokey eye: Voor een smokey eye gebruik je een pluizige kwast om een lichte laag bananenpoeder op je oogleden aan te brengen. Breng vervolgens met een contourkwast een donkerder tint bananenpoeder aan op de plooi van je ooglid.

Beoordelingen van bananenpoeder

Als je nog steeds niet zeker weet of je bananenpoeder wel of niet moet proberen, zijn hier wat reviews van mensen die het geprobeerd hebben:

 1. “Ik hou van dit product! Het geeft mijn huid een subtiele gloed en houdt mijn make-up de hele dag op zijn plaats.” – Joanna
 2. “Ik gebruik dit product graag om mijn gezicht te highlighten. Het geeft me een natuurlijke gloed zonder te overheersend te zijn.” – Emily
 3. “Ik hou ervan hoe dit product kan worden gebruikt voor zowel setting als highlighting. Het is een geweldig alles-in-één product.” – Jane
 4. “Ik hou van dit product om mijn oogschaduw te fixeren. Het voorkomt creasen en houdt mijn oogschaduw de hele dag op zijn plaats.” – Sarah

Hoe bewaar je bananenpoeder

Bananenpoeder moet worden bewaard op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat het deksel goed gesloten is om te voorkomen dat het poeder uitdroogt. Zorg er ook voor dat je de borstel na elk gebruik schoonmaakt om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen.

Conclusie

Bananenpoeder is een geweldig product om in je make-up arsenaal te hebben. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt om foundation, concealer en oogschaduw te fixeren, om een subtiele highlight aan het gezicht toe te voegen, en om de huid een dauwachtige finish te geven. Met de juiste hulpmiddelen en technieken kun je met bananenpoeder een prachtige make-uplook creëren. Dus ga je gang en laat jezelf stralen met bananenpoeder!