Voedingswaardetabel

De voedingswaardetabel van de banaan bevat vele vitamines en mineralen. Voor de dagelijkse hoeveel wordt 1 banaan per dag aanbevolen. De banaan is ook erg populair onder sporters en je ziet dan ook regelmatig een sporter een hapje nemen van een banaan. De voedingswaarde van de banaan is talrijk aan mineralen en vitamines. Hieronder kunt u lezen welke voedingswaarde de banaan heeft.

Voedingswaarde van de banaan

Calorieën
De banaan bevat zo’n 130 (kilo)calorieën wat op zich best veel is vergeleken met ander fruit.

Mineralen
Mineralen komt in kleine hoeveelheden voor in eten en drinken. Ze zijn onmisbaar voor ontwikkeling en de groei van het lichaam. Mineralen leveren geen energie.

Natrium
Natrium is een mineraal en zit verwerkt in zout. Het zorgt voor het vochtbalans van het lichaam en stimuleert de bloeddruk.

Calcium
Calcium is een mineraal dat zorgt voor gezonde botten en het gebit.

Fluoride
Zorgt voor je gebit en botten. Fluor zit vaak ook verwerkt in tanden poets producten.

Mangaan
Mangaan help het lichaam bij vorming van het botweefsel. Mangaan is ook betrokken bij stofwisseling van cholesterol en koolhydraten. Mangaan levert ook energie aan het lichaam.

Magnesium
Magnesium zorgt voor de botopbouw en lichaamseiwit. Magnesium draagt bij dat de stofwisseling goed verloopt. Magnesium is nodig voor gezonde spieren en botten. Eten wat rijk is aan magnesium zijn brood, groete, melkproducten, vlees en graanproducten.

Koper
Draagt bij aan de vorming van botten en bindweefsel. Koper zit veelal in fruit, vlees, groeten en cacao producten. Daarbij draagt koper aan een goede werking van het afweersysteem.

Zink
De spoorelement zink is een groot aantal enzymen in het lichaam die bijdraagt aan de stofwisseling in ons lichaam. Zink zorgt voor de groei van weefsel en heeft goede werking op het immuunsysteem.

Kalium
Kalium zorgt voor een normale bloeddruk. Daarnaast zorgt kalium voor het samentrekken van spieren. Kalium zit veelal in brood, zuivel, vlees, groeten en aardappelen.

Seleen
Seleen / Selenium is een spoorelement een functioneert ook als antioxidant. Rode bloedlichaampjes en cellen wordt door seleen beschermt en herstelt beschadigde cellen.

IJzer
IJzer is belangrijk voor zuurstof in het bloed. Veel ijzer dit veel in vlees, volkoren producten en broccoli.

Fosfor
Fosfor is een mineraal en in combinatie met calcium zorg voor stevigheid aan de tanden en botten. Fosfor bemoeit zich ook met de energiestofwisseling. Fosfor komt veelal voor in meld(producten) vlees, vis, kaas, volkoren producten en peulvruchten.

Vitaminen

Vitaminen is belangrijk voor het menselijk lichaam en dient u deze dagelijks binnen te krijgen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor 1 banaan op een rij. Bananen zijn dus talrijk. Hebt u nog vragen en/of opmerkingen over deze voedingswaarde? Neem dan contact met ons op.

Vitamine – A 8
Vitamine E – 0,27
Vitamine K – 0,5
Vitamine C – 10
Vitamine B1 – 0,04
Vitamine B2 – 0,06
Vitamine B3 – 0,54
Vitamine B5 – 0,3
Vitamine B6 – 0,40
Vitamine B9 – 400
Vitamine B11 – 16

Mineralen

Magnesium (mg) (28 milligram)
Kalium (mg) (358 milligram)
IJzer (mg) (0,4 milligram)
Fosfor (mg) (25 milligram)
Calcium (mg) (5 milligram)

Koolhydraten

Koolhydraten (g) (20 gram)
Vezels (g) (3 gram)
Water (g) (76 milliliter)